Overslaan en naar de inhoud gaan

Project Inzicht (Prinzi) is een online project management tool voor administratie, planning en rapportage. Het is Nederlandse project management software die speciaal is gemaakt voor organisaties die projectmatig werken. Het is geschikt voor alle soorten projecten, onafhankelijk van welke projectmanagement methode (o.a. Agile & Prince2) er toegepast wordt.

Het inzetten van Prinzi helpt bij het verder professionaliseren van de uitvoering van projecten. Door actueel inzicht in status & voortgang kunnen projecten beter worden bijgestuurd. Dat leidt tot een hogere slagingskans en lagere kosten.

 

Project management tool - Prinzi logo

Wat zijn de voordelen van een project management tool?

Het werken met een project management tool geeft veel voordelen. Zowel het projectteam als de organisatie zijn er bij gebaat. Met een project management tool wordt het eenvoudig om:

 • De projectadministratie in orde te hebben
 • Een project planning te maken en alle activiteiten te structureren
 • Taken en activiteiten toe te verdelen
 • Een projectbegroting, budget en forecast te maken
 • De status en voortgang van het werk te zien
 • Een projectrapportage op te stellen

Door projecten in onze project management software onder te brengen ontstaat er inzicht in de actuele status. De voortgang van projecten wordt op transparante wijze zichtbaar. Op basis van deze informatie kan er vervolgens betere sturing aan projecten worden gegeven. Hierdoor dalen de kosten van het project en kunnen risico's tijdig voorkomen worden.

Andere voordelen zijn: beter overzicht, efficiënter werken, duidelijkere planning en taakverdeling, betere communicatie altijd realtime inzicht. Bij organisaties die projecten uitvoeren zorgt het werken met project management tool daarnaast voor een meer uniform projectmanagement proces.

  Project management tool - Drawing

Welke project management tools bevat Prinzi?

Prinzi bevat alle project management tools om het project gestructureerd uit te voeren. Denk daarbij aan de projectadministratie, projectplanning en projectrapportage. 

   

Project planning

De online planningstool helpt om planningen te maken voor al uw projecten. In de planning tool kunnen alle projectfases aangemaakt worden met  de onderliggende activiteiten. Onderlinge relaties en afhankelijkheden kunnen benoemd worden. Daarnaast is het mogelijk om de zogenaamde baseline vast te leggen. Hiermee kunnen afwijkingen op de planning eenvoudig geconstateerd worden. De voortgang, uitgedrukt in een percentage, kan ook worden bijgehouden.

Lees verder over de project planning tool

 

Project management tool - Planning
Projectplanning, klik om te vergroten

Registratie en administratie

Registratie en administratie is noodzakelijk om goed overzicht te houden. In deze tools kunnen de teamleden hun activiteiten, werkzaamheden en gewerkte uren invullen. Hierdoor is er altijd een overzicht over de (afgeronde) werkzaamheden en de tijd die er voor nodig was. Daarnaast is er ook een financiële administratie aanwezig. 

Lees verder over de projectadministratie

 

Project management tool - Administratie
Uren administratie, klik om te vergroten

Rapportage

Met een projectrapportage worden betrokkenen op de hoogte gehouden van de voortgang en status ervan. Er zijn verschillende soorten rapportages die met een druk op de knop gemaakt kunnen worden. Alle rapportages worden online opgeslagen op één centrale plek.

Lees verder over de projectrapportage

 

Project management tool - Rapportage
Projectrapportage, klik om te vergroten

Overige functies

In de applicatie worden projecten voorbereid, georganiseerd, uitgevoerd en afgerond. Het gehele projectmanagement proces wordt ondersteund. Naast planning, administratie & rapportage bevat Prinzi nog tal van functionaliteiten. Denk daarbij aan onder andere:

 • Diverse project logboeken en overzichten
 • Taak & werkverdeling via een Scrum / Kanban bord
 • Projecten kunnen hergebruiken d.m.v. templates
 • Projecten onderbrengen in een programma of portfolio
 • Programma- en portfoliomanagement functies

Het is mogelijk om gebruik te maken van projectmanagement templates. Daarmee wordt het het mogelijk om:

 • Sjablonen van projecten te maken
 • Deze sjablonen opnieuw te gebruiken

Hierdoor is Prinzi naar de behoeftes van uw organisatie aan te passen.

Gratis aanmelden

Hoe werkt onze online projectmanagement software?

Prinzi is een online SaaS (Software as as Service) applicatie speciaal gemaakt voor project teams. Het werkt met alle bekende internet browsers (Edge, Firefox, Chrome, Safari, etc). De online project management software is dus te gebruiken vanaf elke locatie met een internetverbinding. Het is laagdrempelig, Nederlandstalig en direct in gebruik te nemen zonder installatie, configuratie of implementatie. Het is dus plug & play!

Prinzi is geschikt voor alle soorten organisaties en teams. Tot onze klanten behoren zowel freelancers en zelfstandigen alsmede kleine, middelgrote en grote organisaties. Ook is de online applicatie geschikt voor alle soorten projecten:

 • Kortlopende en langlopende projecten
 • Eenvoudige en voor complexe projecten
 • Prince2 projecten en Agile projecten

 

Online project management software

De online projectmanagement software van Prinzi biedt alle functionaliteiten die nodig zijn om een project te kunnen uitvoeren. Enkele voordelen zijn:

 • Compleet overzicht in één pakket
 • Nederlands
 • Efficiënter werken zonder complexe (Excel) spreadsheets
 • Laagdrempelig
 • Direct in gebruik te nemen zonder training

Prinzi ondersteunt alle soorten projecten, is eenvoudig in gebruik en werkt super efficiënt!

 

Nu aanmelden