Overslaan en naar de inhoud gaan

Prinzi is een Nederlandstalige project management tool die speciaal is gemaakt voor organisaties die projectmatig werken. Prinzi wordt gebruikt door projectteams in verschillende branches met als doel om projecten succesvoller uit te voeren. Het is een laagdrempelige project management tool die direct in gebruik genomen kan worden zonder configuratie of implementatie. 

In Prinzi worden projecten voorbereid, georganiseerd, uitgevoerd en afgerond. Het gehele projectmanagement proces wordt daarmee ondersteund door de tool. De project management tool is een totaaloplossing voor alle soorten projecten. Door de eenvoud is er geen training noodzakelijk. 

 

Project management tool - Prinzi logo

Voordelen van een project management tool

Wat is het voordeel van werken met een project management tool? Wat is de toegevoegde waarde? Wat brengt een projectmanagement tool voor projectmanagers, projectleiders en de stuurgroep? En wat brengt het voor de gehele organisatie?

Met een project management tool wordt het eenvoudig om:

 • De projectadministratie in orde te hebben
 • Een project planning te maken en alle activiteiten te structureren
 • Taken en activiteiten toe te verdelen
 • Een projectbegroting, budget en forecast te maken
 • De status en voortgang van het werk te zien
 • Een projectrapportage op te stellen

Het werken met een project management tool geeft veel voordelen. Door projecten in Prinzi onder te brengen ontstaat er inzicht in de actuele status. De voortgang van projecten wordt op transparante wijze inzichtelijk. Op basis van deze informatie kan er vervolgens betere sturing aan projecten worden gegeven. Hierdoor dalen de kosten van het uitvoeren van het project en kunnen risico's tijdig voorkomen worden. Andere voordelen zijn:

 • Beter overzicht
 • Efficiënter werken
 • Duidelijkere planning en taakverdeling
 • Betere communicatie
 • Altijd realtime inzicht

Bij organisaties die veel projecten uitvoeren zorgt het werken met een tool voor een meer uniform projectmanagement proces.

 

Project management tool - Drawing

Welke project management tools bevat Prinzi?

Prinzi bevat alle project management tools om het project gestructureerd uit te voeren. Denk daarbij aan de projectadministratie, projectplanning en projectrapportage. 

   

Project planning

De online planningstool helpt om planningen te maken voor al uw projecten. In de planning tool kunnen alle projectfases aangemaakt worden met  de onderliggende activiteiten. Onderlinge relaties en afhankelijkheden kunnen benoemd worden. Daarnaast is het mogelijk om de zogenaamde baseline vast te leggen. Hiermee kunnen afwijkingen op de planning eenvoudig geconstateerd worden. De voortgang, uitgedrukt in een percentage, kan ook worden bijgehouden.

Lees verder over de project planning tool

 

Project management tool - Planning
Projectplanning, klik om te vergroten

Registratie en administratie

Registratie en administratie is noodzakelijk om goed overzicht te houden. In deze tools kunnen de teamleden hun activiteiten, werkzaamheden en gewerkte uren invullen. Hierdoor is er altijd een overzicht over de (afgeronde) werkzaamheden en de tijd die er voor nodig was. Daarnaast is er ook een financiële administratie aanwezig. 

Lees verder over de projectadministratie

 

Project management tool - Administratie
Uren administratie, klik om te vergroten

Rapportage

Met een projectrapportage worden betrokkenen op de hoogte gehouden van de voortgang en status ervan. Er zijn verschillende soorten rapportages die met een druk op de knop gemaakt kunnen worden. Alle rapportages worden online opgeslagen op één centrale plek.

Lees verder over de projectrapportage

 

Project management tool - Rapportage
Projectrapportage, klik om te vergroten

Overige functies

Naast planning, administratie & rapportage bevat Prinzi nog tal van functionaliteiten. Denk daarbij aan:

 • Diverse project logboeken 
 • Scrum / Kanban bord
 • Projecten kunnen hergebruiken d.m.v. templates
 • Projecten onderbrengen in een programma of portfolio
 • Programma- en portfoliomanagement functies

Wilt u meer weten? Meld u direct aan of vraag een online demo aan!

 

 

Gratis aanmelden