Over

Roel Grit en het boek 'Projectmanagement'


Roel Grit is bestsellerauteur van onder andere het boek 'Projectmanagement', waarmee naar schatting een half miljoen studenten en professionals in aanraking zijn gekomen. De P6-Methode vormt een aanvulling op Projectmanagement en is een complete methode voor het uitvoeren van een project in zes stappen.

 

P6-Methode, projectaanpak is zes stappen

P6-Methode, Projectaanpak in zes stappen is een laagdrempelige methode om projecten succesvol aan te pakken. De methode richt zich op de voorbereiding, uitvoering en afhandeling van complete projecten en is te gebruiken door projectmanagers, opdrachtgevers, projectteamleden en andere betrokkenen. De methode is beschikbaar als boek “P6-Methode” en is bedoeld voor bedrijven, overheden en instellingen, maar biedt daarnaast studenten in het hoger onderwijs de kaders om projectmanagement te begrijpen en professioneel toe te passen. P6-Methode behandelt de hele levenscyclus van een project. Na een voorbereidende oriëntatie op projecten is het boek opgebouwd uit 6 stappen.

 

Stappenplan

Het flexibele stappenplan is snel en direct toe te passen en biedt een alternatief voor zware projectmanagement methoden als PRINCE2. Andere technieken en methodes zoals scrum zijn eenvoudig in te passen in de P6-Methode. Daarbij worden fase 4 en 5 meerdere malen herhaald in verschillende iteraties, ook wel sprints genoemd.

Het boek besteed aandacht aan algemene projectvaardigheden en -hulpmiddelen, zoals plannen met de computer, timemanagement, presenteren, vergaderen, verandermanagement en rapporteren. Bij de methode en het boek zijn videocolleges beschikbaar. De uitgever van het boek, Noordhoff Uitgevers, geeft digitale ondersteuning bij de methode. Het boek bevat een unieke code waarmee toegang wordt verkregen tot online materiaal zoals toetsen, begrippentrainer en -test en uitwerkingen.

Stappen in de P6 methode Opstarten van het project Inrichten van het project Maken van het Plan van Aanpak Uitvoeren van het project Opleveren van het projectresultaat Afsluiten van het project
Prinzi - logo

 


Een snelle start met projectmanagement maak je in Prinzi. Probeer het 30 dagen vrijblijvend uit!

Nu aanmelden

Tools

Prinzi is het perfecte hulpmiddel voor projecten!


Gebruik de template in Prinzi om een snelle start te maken.

De aanpak van Roel Grit in Prinzi

De projectmanagement aanpak van Roel Grit past heel goed binnen Prinzi. De eerder genoemde fasering uit de P6 Methode is ook als template binnen de software beschikbaar. Op deze manier zijn alle management producten die in de methode worden omschreven al benoemd. Ook de bijbehorende 'to-do' lijsten uit de P6 Projectmanagement methode zijn omschreven bij deze producten in Prinzi.

Prinzi - Planning in de P6 Methode van Roel Grit
Planning, klik om te vergroten
Template

Opbouw projectmanagement P6 template in Prinzi


1. Opstarten
 • Goedgekeurd projectvoorstel of projectopdracht (inclusief sponsoren en opdrachtgever)
 • Aangestelde projectmanager
2. Inrichten
 • Een samenwerkend projectteam
 • Een officiële start via een project start-up-vergadering
 • Een ingericht projectarchief
3. Plan van Aanpak
 • Een degelijk plan van aanpak
 • Goedkeuring door de opdrachtgever
4. Uitvoeren
 • Diverse tussenresultaten
 • Faserapporten van alle fasen
 • Het uiteindelijke projectresultaat
5. Opleveren
 • Testplan
 • Formeel geaccepteerd projectresultaat
 • Ingevoerd projectresultaat
6. Afsluiten
 • Een ontbonden projectteam
 • Formeel eind van project
 • Start van gebruik en beheer projectresultaat
Saas

Hoe werkt de online project management software?


Prinzi is een online SaaS (Software as as Service) applicatie. Het werkt met alle bekende internet browsers (Edge, Firefox, Chrome, Safari, etc). Onze online project management software is dus te gebruiken vanaf elke locatie met een internetverbinding. Het is laagdrempelig, Nederlandstalig en direct in gebruik te nemen zonder installatie, configuratie of implementatie. Het is dus plug & play!

Online project management software
Prinzi - logo

 


Een snelle start met projectmanagement maak je in Prinzi. Probeer het 30 dagen vrijblijvend uit!

Nu aanmelden