Over

Wat is Microsoft Excel?


Microsoft Excel is een spreadsheet-programma dat deel uitmaakt van de softwarebundel Microsoft Office. Excel is beschikbaar voor de besturingssystemen Microsoft Windows en macOS. Het pakket wordt voornamelijk gebruikt voor financiële en technische berekeningen.

Microsoft (MS) Project - Logo

Voordelen van een planning in Excel

In de praktijk wordt Microsoft Excel vaak gebruikt door projectmanagers. De bekende hoofdpunten (highlights), risico's, issues en geleerde lessen worden vaak in Excel vastgelegd. Ook worden de budgetten voor kosten en uren hier in bijgehouden.

Excel biedt beperkte mogelijkheden voor het maken van een projectplanning. Excel is als product niet specifiek bedoeld voor het maken van een planning. Het is voornamelijk een manier om een planning te tekenen / schetsen.

Voordelen Laagdrempelig Veel vrijheid om te tekenen Makkelijk om te delen Templates / Sjablonen beschikbaar Korte leercurve Goedkoop

Nadelen van een planning in Excel

Het gebruiken van Excel om een project planning te maken brengt ook een aantal beperkingen met zich mee. Het kost relatief veel tijd om aanpassingen in een planning te verwerken. Daarnaast is het niet mogelijk om eenvoudig de weergave of het zoomniveau aan te passen. Excel is niet ontworpen voor plannen en daarmee lopen gebruikers snel tegen beperkingen aan.

Nadelen Geen 'drag & drop' van taken Hiërarchie in project ontbreekt Integratie meerdere projecten onmogelijk Rapportage maken is tijdrovend Afhankelijkheden niet ondersteund Niet gekoppeld met administratie
Alternatief

Gebruik Prinzi en voorkom plannen in Microsoft Excel!


 

Voor het maken van een ruwe schets of een concept is het begrijpelijk dat Microsoft Excel gebruikt wordt. In de uitvoering van het project komen de nadelen echter snel aan bod. Op dat moment is het eigenlijk al 'te laat' en kost het veel tijd en energie om de projectplanning in Excel beheersbaar te maken. Het is aan te raden om vanaf het begin plannen met een planningstool zoals Prinzi.

 

Prinzi - Planning in de P6 Methode van Roel Grit
Planning, klik om te vergroten
Saas

Hoe werkt de online project management software?


Prinzi is een online SaaS (Software as as Service) applicatie. Het werkt met alle bekende internet browsers (Edge, Firefox, Chrome, Safari, etc). Onze online project management software is dus te gebruiken vanaf elke locatie met een internetverbinding. Het is laagdrempelig, Nederlandstalig en direct in gebruik te nemen zonder installatie, configuratie of implementatie. Het is dus plug & play!

Online project management software
Prinzi - logo

 


Prinzi is een online project management tool. Probeer het 30 dagen vrijblijvend uit!

Nu aanmelden