Over

Wat is Microsoft Project?


Microsoft Project (afgekort MS Project) is een planningsprogramma. Het wordt gebruikt door project-, programma- en portfoliomanagers. Het bestaat sinds 1984 en wordt gezien als een van de meest uitgebreide softwarepakket op het gebied van plannen. De oplossing maakt deel uit van de softwarebundel Microsoft Office maar wordt over het algemeen gezien als apart product verkocht.

Microsoft (MS) Project - Logo

Voordelen van MS Project

MS Project kan gezien worden als een zeer geavanceerde tool geschikt voor planners. In deze applicatie is het mogelijk om planningen te maken door middel van een Work Breakdown Structure (WBS). Microsoft Project bevat de functionaliteit om te werken met resources (personeel / goederen / financieel) om een resourceplanning mogelijk te maken. Tot in het kleinste detail zijn projecten uit te werken.

Voordelen Compleet pakket voor alle soorten projecten Werken op verschillende niveaus Integratie met andere software Weergave kan worden aangepast Ondersteuning voor afhankelijkheden Resource management

Nadelen van Microsoft Project

Doordat het programma zeer geavanceerd is ontstaan er ook nadelen in het gebruik. Het is daarom niet voor elke organisatie geschikt. Ook het volwassenheidsniveau van projecten speelt een rol in de keuze voor Microsoft Project. Voor het gedetailleerd plannen van complexe projecten kan MS Project een uitkomst zijn. Praktijk wijst uit dat de oplossing voor veel organisaties echter te complex en kostbaar is.

Nadelen Maken en onderhouden planning is tijdrovend Rapportage maken is ingewikkeld Administratie en planning niet gekoppeld Complex programma met een steile leercurve Licenties zijn zeer kostbaar Niet geschikt voor beginners
Alternatief

Prinzi is het beste alternatief voor Microsoft Project!


 

De voornaamste reden dat een planning wordt gemaakt is om de afwijkingen te kunnen detecteren. Een complexere planning draagt niet bij aan de kans dat het project ook daadwerkelijk volgens plan verloopt.

In moderne organisaties is het bijsturen belangrijker dan het nakomen van de planning. Het nakomen van de planning moet dan ook geen doel op zich worden. De planning is een tool om te communiceren over de voortgang van het project.

Het eenvoudig kunnen maken, bijwerken en communiceren over een planning is dan ook het belangrijkst in de visie van Prinzi. Om deze reden hebben wij onze eigen software ontwikkeld waarmee elk project gepland kan worden!

Prinzi - Planning in de P6 Methode van Roel Grit
Planning, klik om te vergroten
Saas

Hoe werkt de online project management software?


Prinzi is een online SaaS (Software as as Service) applicatie. Het werkt met alle bekende internet browsers (Edge, Firefox, Chrome, Safari, etc). Onze online project management software is dus te gebruiken vanaf elke locatie met een internetverbinding. Het is laagdrempelig, Nederlandstalig en direct in gebruik te nemen zonder installatie, configuratie of implementatie. Het is dus plug & play!

Online project management software
Prinzi - logo

 


Prinzi is een online project management tool. Probeer het 30 dagen vrijblijvend uit!

Nu aanmelden