Over

Wat is een aanbesteding?


Het inkopen van een werk, dienst of levering wordt door de Nederlandse overheid vaak gedaan door middel van een aanbesteding. Een aanbesteding kan als volgt worden omschreven:

“Een procedure waarin een overheidsorganisatie bekendmaakt dat deze een opdracht wil laten uitvoeren door een andere partij. De organisatie vraagt hierbij aan verschillende marktpartijen om een offerte op te stellen. ”

Aanbestedingen worden uitgeschreven om meerdere redenen. In algemene zin stimuleert het concurrentie tussen bedrijven. Daarnaast is het een eerlijke manier om overheidsinkopen te regelen. Alle geïnteresseerde partijen krijgen een gelijke kans om een opdracht uit te voeren.

Aanbesteding - Abstract
 

Fasering van een aanbesteding

Kenmerkend voor een aanbesteding is dat deze bestaat uit verschillende fasen. Het uitvoeren ervan kan gezien worden als een project. Er wordt namelijk met verschillende disciplines (binnen en buiten de eigen organisatie) samengewerkt. En er wordt gewerkt aan een vooraf gedefinieerd eindresultaat.

Het eindresultaat van een aanbesteding is o.a. de gunning van de opdracht. Een aangepaste organisatie (o.a. processen, systemen en bemensing) behoort ook tot de resultaten. Dit omdat er bij aan aanbesteding altijd gevolgen zijn voor de bedrijfsvoering van de opdrachtgever.

Fasering Voorverkenning van leveranciers Benadering en dialoog Inschrijffase Gunningsfase
Prinzi - logo

 


Een aanbesteding organiseren doe je met Prinzi. Probeer het 30 dagen vrijblijvend uit!

Nu aanmelden

Tools

De perfecte oplossing voor het organiseren van een aanbesteding!


Prinzi is het perfecte hulpmiddel voor organiseren van een aanbesteding. Ontdek het!

 
Schermafdruk aanbesteding - 01
Schermafdruk, klik om te vergroten
Schermafdruk aanbesteding - 02
Schermafdruk, klik om te vergroten
Schermafdruk aanbesteding - 03
Schermafdruk, klik om te vergroten

Een aanbesteding uitvoeren in Prinzi

Aanbestedingen worden vaak uitgevoerd door middel van projectmatig werken. Prinzi is online software die speciaal ontwikkeld is voor projecten zoals aanbestedingen. De planning, uitvoering en afronding van aanbestedingen van uw organisatie kunnen worden vormgegeven in onze online omgeving. Er zijn ook speciale templates beschikbaar die het mogelijk maken om een vliegende start te maken met elke aanbesteding. Deze zijn geheel naar wens aan te passen.

Voordelen van een aanbesteding in Prinzi Overzicht houden Geen termijnen missen Rapporteren over voortgang Snelle start dmv. template
Saas

Hoe werkt de online project management software?


Prinzi is een online SaaS (Software as as Service) applicatie. Het werkt met alle bekende internet browsers (Edge, Firefox, Chrome, Safari, etc). Onze online project management software is dus te gebruiken vanaf elke locatie met een internetverbinding. Het is laagdrempelig, Nederlandstalig en direct in gebruik te nemen zonder installatie, configuratie of implementatie. Het is dus plug & play!

Online project management software
Prinzi - logo

 


Een aanbesteding organiseren doe je met Prinzi. Probeer het 30 dagen vrijblijvend uit!

Nu aanmelden