Overslaan en naar de inhoud gaan

Het inkopen van een werk, dienst of levering wordt door de Nederlandse overheid vaak gedaan door middel van een aanbesteding. Een aanbesteding kan als volgt worden omschreven:

“Een aanbesteding is een procedure waarin een overheidsorganisatie bekendmaakt dat deze een opdracht wil laten uitvoeren door een andere partij. De organisatie vraagt hierbij aan verschillende marktpartijen om een offerte op te stellen. ”

Aanbestedingen worden uitgeschreven om meerdere redenen. In algemene zin stimuleert het concurrentie tussen bedrijven. Daarnaast is het een eerlijke manier om overheidsinkopen te regelen. Alle geïnteresseerde partijen krijgen een gelijke kans om een opdracht uit te voeren.

  Aanbesteding

Fasering van een aanbesteding

Kenmerkend voor een aanbesteding is dat deze bestaat uit verschillende fasen. Afhankelijk van het soort aanbesteding kan worden gedacht aan bijvoorbeeld:

  • Voorverkenning van potentiële leveranciers
  • Benadering en dialoog
  • Inschrijffase
  • Gunningsfase

Het uitvoeren van een aanbesteding kan gezien worden als een project. Er wordt namelijk met verschillende disciplines (binnen en buiten de eigen organisatie) samengewerkt. En er wordt gewerkt aan een vooraf gedefinieerd eindresultaat. 

Het eindresultaat van een aanbesteding is o.a. de gunning van de opdracht. Maar een aanbesteding heeft vaak ook gevolgen voor de bedrijfsvoering van de opdrachtgever.  Een aangepaste organisatie (o.a. processen, systemen en bemensing) behoort dan ook tot de resultaten. 

 

Prinzi logo

 

Prinzi is een online oplossing voor projectmatig werken. Vrijblijvend uitproberen?

 

Aanmelden

Projectmatig uitvoeren van aanbestedingen

Aanbestedingen worden vaak uitgevoerd door middel van projectmatig werken. Prinzi is online software die speciaal ontwikkeld is voor projecten zoals aanbestedingen. De planning, uitvoering en afronding van aanbestedingen van uw organisatie kunnen worden vormgegeven in onze online omgeving. Er zijn ook speciale templates beschikbaar die het mogelijk maken om een vliegende start te maken met elke aanbesteding. Deze zijn geheel naar wens aan te passen. Zie ook onderstaande schermafdrukken voor een impressie. Interesse? Registreer & probeer Prinzi nu 1 maand gratis!

   

Schermafdruk 1
Schermafdruk 1, klik om te vergroten

Schermafdruk 2
Schermafdruk 2, klik om te vergroten

Schermafdruk 3
Schermafdruk 3, klik om te vergroten