Overslaan en naar de inhoud gaan

Een project onderscheidt zich van een proces door het eenmalige karakter ervan. Desondanks kunnen projecten binnen organisaties qua uitvoering op elkaar lijken. Door meer projecten uit te voeren kan een organisatie het projectmanagement proces verbeteren. Vaak worden de leerpunten van projecten verwerkt in latere projecten. Organisaties ontwikkelen dan een eigen 'best practise' die wordt vastgelegd in de eigen standaards, templates en sjablonen.

 

Projectmanagement template

Wat zijn projectmanagement templates?

Templates (ook wel sjablonen genoemd) worden gebruikt binnen organisaties om het projectmanagement proces te verbeteren. Het zijn raamwerken van documenten die gebruikt worden tijdens het doen van een project. Deze projectmanagement templates zorgen er onder andere voor dat:

  • Elk projectvoorstel op eenduidige wijze behandeld wordt
  • Projecten op een uniforme wijze rapporteren
  • Er op eenzelfde manier wordt gebudgetteerd

Sjablonen en templates die worden vastgelegd zijn bijvoorbeeld:

Deze sjablonen zijn vaak een combinatie van Word, Excel of Powerpoint documenten.

   

Project management templates en sjablonen in Prinzi

Door de uitvoering van het project in Prinzi onder te brengen zijn er veel minder sjablonen nodig. Elk project wordt dan automatisch op dezelfde manier wordt geadministreerd. De projectmanager genereert vanuit onze tool met een druk op de knop de documenten die nodig zijn. Denk daarbij aan:

Andere templates, zoals bijvoorbeeld een projectvoorstel of projectplan, kunnen door uw organisatie via Prinzi ter beschikking gesteld worden aan de medewerkers.

Zijn er meerdere projecten die op elkaar lijken? Geen probleem. In Prinzi is het mogelijk om met een druk op de knop het raamwerk van een project te kopiĆ«ren. Hierdoor wordt de gehele product breakdown naar een nieuw project gekopieerd. Dit project kan vervolgens volledig aangepast worden naar de behoefte van dit nieuwe project.