Overslaan en naar de inhoud gaan

Het is belangrijk om in controle te blijven over de project financiën. De financiële administratie is een belangrijk onderdeel van projectmanagement. De financiële verantwoording is is noodzakelijk voor het kunnen bijsturen van een project. Besluiten die in de stuurgroep worden genomen worden mede gebaseerd op de financiële overzichten.

Het genereren van de juiste financiële informatie is vaak een tijdrovend proces. Om dit proces voor projecten te optimaliseren bevat Prinzi alle functies die nodig zijn om:

 • Een projectbegroting te maken
 • Facturen te registreren (administratie)
 • Voortgang te monitoren door middel van diverse overzichten

 

Gratis aanmelden

Een projectbegroting maken

Door het maken van een projectbegroting wordt inzichtelijk hoeveel budget er nodig is om het project te realiseren. Door een goede begroting te maken kan de stuurgroep beter bepalen of het project de moeite waard is. Het is aan te raden een projectbegroting te maken aan de hand van de product breakdown structure. Hierdoor wordt het mogelijk om het project in kleine stukken te delen die goed zijn in te schatten.

De projectbegroting zorgt er tijdens het uitvoeren van het project voor dat er grip op de kosten zijn. Ook de voortgang en het verwachte totaal kan gedurende het project bijgesteld worden. Hierdoor wordt getoetst of het project nog op schema loopt. In geval van afwijkingen kan er bijgestuurd worden. Hiermee wordt overschrijding van het projectbudget voorkomen. 

 

Lees verder over tijd & uren administratie

Online financiële administratie voor projecten

Prinzi bevat alle functionaliteit om een goede en overzichtelijke financiële administratie bij te kunnen houden. Hierin is het mogelijk om de volgende zaken bij te houden:

 • Budget
 • Uitgaven en facturen
 • Burn rate

De financiële module kan door zowel de financiële afdeling, controller en de projectmanager gebruikt worden. De financiële administratie is volledig geïntegreerd in het rapportage proces zodat er één waarheid bestaat.

 

Financiële administratie
Financiële administratie, klik om te vergroten

Kosten overzicht

Op basis van de geregistreerde kosten is het mogelijk om diverse overzichten te bekijken en te te genereren. De geregistreerde kosten worden weergegeven in onder andere:

 • Project forecast (per maand, component of product)
 • Programma forecast (per maand, project of component)

 

Forecast
Forecast, klik om te vergroten

Overzicht per maand

Op basis van de geboekte kosten is het ook mogelijk om de gegevens te bekijken per maand. Dit noemt men ook wel de 'burn rate'. Ook de burn rate is te zien op verschillende manieren:

 • Per programma
 • Per project
 • Per component (sprint / release, etc)
 • Per product

 

Kosten forecast
Kosten forecast, klik om te vergroten

Exporteren

Alle geregistreerde kosten kunnen per project worden geëxporteerd in Excel (.csv) formaat. Hierdoor kunnen de kosten ook in andere applicaties worden geïmporteerd (tbv. bijvoorbeeld facturatie). De kolommen aanwezig in deze export zijn onder andere: uniek kenmerk, datum, omschrijving, kosten (excl btw), btw, kosten (incl btw), project, product en werkpakket.